Trilveen Festival – muzikaal feest met 13 blaasorkesten

Het Trilveen Festival belooft dit jaar een prachtig muzikaal ‘feest’ te worden. Op zaterdag 25 mei kun je de hele dag genieten van wel 13 blaasorkesten. Voor het eerst vindt het festival plaats in Theater de KunstGreep in Oostzaan. Ook nieuw deze editie is ‘Trilveen by Night‘. Een wervelend muzikaal concertprogramma van drie Nederlandse toporkesten.

Voorzitter Tim Jongewaard: “Het is alweer de 5e editie dat we het festival organiseren. Het Trilveen Festival is een echt muziekfestival voor fanfares, harmonieën en brassbands. Een initiatief van Fanfare De Eendracht Den Ilp, met als doel om liefhebbers en muzikanten in een ontspannen setting, zonder jury, te laten genieten van prachtige blaasmuziek.

Natuurlijk proberen we de organisatie elk jaar te verbeteren. Daarom verplaatsten we het Trilveen Festival van het Dorpshuis in Den Ilp naar Theater De KunstGreep in Oostzaan. Een betere concertlocatie en meer ruimte om te parkeren. En dat bleek een goede stap gezien de toename van het aantal orkesten dat zich aanmeldde.”

Kampioen Brassband Rijnmond spetterende afsluiter dagprogramma

Maar liefst 13 orkesten verzorgen gedurende de dag elk een kort concertprogramma. Extra bijzonder dit jaar is het aantal nieuwe deelnemers en orkesten dat van buiten de regio komt, zoals ‘Muziekvereniging Aer en Amstel’ en zelfs de Nederlandse Brassband Kampioen ‘Brassband Rijnmond’ die het dagprogramma spetterend afsluit.

Trilveen by Night – avondprogramma met 3 topfanfares

Het avondprogramma ‘Trilveen by Night’ belooft een prachtig festivaltoetje te worden. Met Fanfareorkest De Hoop uit Stellendam, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) en Fanfare De Eendracht Den Ilp. Tijdens het Concours Europeén voor Harmonieën, Fanfares en Brassbands, in de Philharmonie de Luxembourg in Luxemburg-stad, won Fanfareorkest De Hoop uit Stellendam – o.l.v. dirigent Anne van den Berg – vorig jaar de Europese titel in de categorie Fanfare. Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest – o.l.v. chef-dirigent Danny Oosterman – bestaat uit de meest getalenteerde en enthousiaste jonge muzikanten van Nederland. Dat geeft een concert van het NJFO net dat beetje méér. Fanfare De Eendracht Den Ilp werd o.l.v. Marcel Visser drie keer Nederlands kampioen (ONFK) en in 2022 Wereldkampioen fanfare in de 1e divisie op het WMC.

programma en kaarten

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren prachtige blaasmuziek in Oostzaan.
Voor het programma en bestellen van kaarten bestellen voor het Trilveen Festival ga naar: www.eendr8.nl/trilveenfestival

Fanfare De Hoop uit Stellendam

Het Trilveen Festival 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds.

Scroll naar boven