Muziek in de klas

“Meer muziek in en buiten de klas.” Met deze missie heeft Fanfare De Eendracht een plan van aanpak opgesteld om muziekonderwijs op de basisschool te stimuleren. We vinden het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met muziek. Op die manier kunnen kinderen op een laagdrempelige manier ontdekken of het spelen op een instrument én samen muziek maken iets voor hen is.

Op 15 maart 2022 is de eerste stap gezet samen met OBS Oeboentoe in Purmerend. Als onderdeel van hun Talentweken kunnen kinderen in groep 4 en 5 op zoek naar hun muzikale talent. Er is een blazers- en slagwerkersklas. De Talentweken worden afgesloten met een daverend concert uitgevoerd door de leerlingen zelf, samen met muzikanten van de Eendracht.

Aansluitend op de Talentweken krijgen de kinderen van OBS Oeboentoe de mogelijkheid om binnen- en buitenschoolse muzieklessen te volgen bij een professionele muziekdocent.

De ambitie van De Eendracht is om jaarlijks op meerdere scholen in Purmerend en nabije regio vergelijkbare ‘Muziek in de klas projecten’ te starten. Op die manier kunnen we nog meer kinderen enthousiast maken voor het bespelen van een muziekinstrument. Op langere termijn bieden we nieuwe muziektalenten daarnaast de mogelijkheid om gezamenlijk muziek te komen maken in een Jeugdorkest van De Eendracht.

Wil je een instrument leren bespelen?

Meld je nu aan voor professionele muziekles via Fanfare De Eendracht Den Ilp en ontwikkel jouw muzikale talent. Mail voor meer informatie naar: info@eendr8.nl

Muziek in de klas ondersteunen?

Vanzelfsprekend zijn diverse partijen betrokken bij dit jeugd-muziekproject. Maar elke hulp of ondersteuning is zeer welkom. Wilt u meedenken over ‘Muziek in de klas’ of een bijdrage doen om bijvoorbeeld muziekinstrumenten aan te schaffen voor de kinderen? Dan komen we graag met u in contact: info@eendr8.nl

 

Scroll naar boven